Batterier fra Sanyo Eneloop

Jeg har i længere tid kraftigt overvejet at skifte de gamle alkaline batterier ud i mine Nilon speedlights, og har nu kigget på disse lækre batterier fra Sanyo.

Eneloop - er en helt ny teknologi, hvor de genopladelige batterier har taget det gode fra genopladelige batterier og kombineret med det bedste fra Alkaline batterier.

Eneloop.jpg

 

 

 

 

Det betyder, at batterierne ikke aflader. Samme egenskab som alkaline batterierne. Dertil kan de oplades 1000 gange, og leverer en kraftig strøm, hvilket igen betyder, at mine speedlights burde genlade hurtigere end ellers. Dette betyder så samtidig, at man skal passe på, hvis man er den glade ejer af nogle af de ældre speedlights, SB-600 eller SB-800, idet de ikke selv slår fra når de bliver for varme. Denne funktion har SB-900 og den nye SB-700.

Se reklamen for Eneloop her:

 

Jeg bruger selv primært SB-800, idet den indeholder hele 5 batterier, hvilket giver en rigtig god genladningstid. Nu har jeg så besluttet, at jeg skal have nogle Eneloop batterier hjem i fototasken. Jeg skal minimum have 15 batterier klar på et shoot til mine blitze, dertil helst nogle i resserve. Det bliver derfor en mindre udskrivning. Batterierne er på 2000 mAh og koster 119 kr. for 4 stk. Burde dog hurtigt være tjent hjem igen.

Ud over kronerne, er det helt klart også en gevinst for miljøet. 1000 genladninger svarer til 1000 alkaline batterier.

Jeg vil poste et indlæg når jeg har prøvet batterierne af ude i marken.

/JayBee